Kawan Ads

Sunday, 19 June 2016

Happy Father Day

Zareen was coming to me after sahur and said, Mama, today is father day ye ? My reply, Kita tak sambut father day 😊😊 Ingatkan perbincangan dah habis, rupanya dia nak sambung, Kita tak sambut pasal kitaorang takde papa ye? My reply, Speechless. But untuk mengubati hati si manja ni, i said "You have me".Well that's make her cheer up 😍😍😍

Wednesday, 13 January 2016

AMANAH TIDAK TERNILAI

Setiap masa aku ingatkan diri..aku pikul amanah allah.Anak-anak ni allah dah bagi aku pinjam.Aku kena jaga sebaik yang boleh.Bila penat mengenai apa saja berkaitan anak atau ada masalah..aku tahu aku kena tabah.Aku kena terus berjalan kerana jalan aku di sinari cahaya bersama anak-anak aku.

Allah maha adil.Setiap kesukaran ada kesenangan.Bila ada masalah...DIA  bagi aku ruang untuk berfikir.Aku mama, aku papa.Aku tempat anak aku bermanja.Tempat anak aku bergantung.Tugas ni memang tak senang.Tugas ni kadang kala memenatkan.Tugas ni kadang-kadang buat aku termenung.Tapi tugas ni paling best di antara tugas yang lain.

Paling terbaik bila balik je, masuk pintu..semua amanah allah tu..terpa..peluk, cium..Masing-masing sibuk cerita what happen kat sekolah, kat rumah..And yup..we all practise communication will be in english pada hari isnin dan selasa..

Alhamdulillah..

Wednesday, 23 December 2015

BOLEH BLAH !!

You... ni lagu untuk you tau.

Lepas ni tolong lah jangan kejar kita lagi tau, taknak lah ter'honey'-'honey' dengan kita lagi..Kita dah cakap taknak-taknak lah..Walaweh..Rimas you...  :)


Aku coba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku coba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa
Ku lepaskan semua yang terpendam di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Aku coba bukan tak mencoba
Kotakan kata
Kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sedalam makna
Kau fikir ku siapa
Ku lepaskan semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Kau fikir kau siapa
Kau fikir kau siapa
Lemas… Lemas… dengan dirimu
Kau fikir aku siapa
Kau fikir aku siapa
Lemas… Lemas… dengan dirimu

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Siapa...

Siapa...

Fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh Blah…

Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf
Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf
Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf

Thursday, 19 November 2015

DURHAKA PADA IBU

Kita ni sama je kat depan allah.Yang beza ialah amal ibadat kita.

Talk about amal ibadat.Pernah lah chit chat dengan seorang ustaz ni.Aku tanya direct je lah..Kalau kita ni, kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam tapi derhaka pada ibu, Ibu tak redha..macam mana ye??

Then ustaz tu pandang aku sambil senyum.Lepas tu dia tanya, Ada pengalaman macam tu ke, Puan?

Walaweh..tak le..Aku sangat sayang kat mak dan ayah aku.Buruk ke diaorang, jahat ke diaorang, Aku sayang giler..Tapi mak ayah aku ni selalu suruh aku buat baik walaupun "awak" dan another "awak" telah menganiaya dan menzalimi saya dan anak-anak.Tu jawab kat allah nanti ye.Saya taknak masuk campur.Back to my parent, diaorang selalu nasihat..selagi 'title' tu masih ada..kaki dan hati aku masih kena ikat pada "awak" yang satu.Alahai..iya lah..sampai sekarang saya pegang.

Okey..jawapan ustaz tu..Dia jawab, Ibu adalah wajib di taati selepas allah dan rasul.Dalam alquran di katakan sebanyak 3 kali, betapa seorang ibu/mak/mama/mummy tu patut di taati ...Dan seorang anak walaupun kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam, tapi semua tu tak diterima allah, selagi dia menderhaka dengan ibunya.Sekiranya dia berjaya pun, itu hanya ujian allah dan kemurkaan allah tetap pada anak tersebut..

Aku ni dengar, terus call mak aku minta maaf..Sampai mak aku ingatkan aku dah buang tebiat..hahahahahaahahaha...Takut weh....Mak aku tu....I need my mom blessing supaya business aku lebih maju..inssya allah..

Lepas ni  usaha di giatkan supaya aku terus redha pada anak-anak dan harapan aku supaya anak-anak aku redha juga dengan aku..tetap jaga dan doakan aku sampai akhir hayat diaorang .. amiinnn...