Kawan Ads

Monday, 17 March 2014

Apa Saya Fikir...

Kenapa ye walaupun kita nak lupakan tapi asyik teringat..Setiap saat..Penat tapi tak boleh lupakan..Sudah cuba tapi bila sunyi menjemput dia datang kembali.

Kita lemah ke kalau macam ni..Dah doa minta allah lupakan rasa cinta ini kepada Zairol Affendi Bin Zaidi..tapi allah masih tak izinkan..Agak-agak jodoh kita masih ada dan panjang kot..hmmm.. :)

By the way, life must go on..Passion must proceed...I love it...

Islet Zairol

Saturday, 15 March 2014

Terima Kasih, Allah

Ya allah 

Aku bersyukur sangat..Dalam aku tersungkur, berdegap jatuh ... aku ada mak, ayah, adik beradik dan anak-anak yang sedikit-sedikit tarik tangan aku dan tak pernah berputus asa untuk pujuk, pupuk hati aku..

Ya allah

Aku bersyukur.Aku bangun.Aku move on.Aku redah.Aku sedia.Aku berusaha.Aku boleh berjaya.

Ya allah

Aku sedar.Dengan setiap langkahku, niatku dan perbuatanku dalam menjaga anugerah berharga..kau akan memberikan pahala yang akan aku bawa ke akhirat.

Ya allah

Janjimu amat pasti.Subhana allah..Maha besar allah...I love you, allah.

Ya allah

Terima kasih kerana selama ini bersabar dengan keangkuhanku dan keegoaanku..Terima kasih..allah..


Islet Zairol

Tuesday, 11 March 2014

Adik Big Question

Zafirah Zaheen Bte Zairol Affendi. 





This girl have ask me everyday without fail and tired "Mana papa?"

I love you, adik..

Mama
Islet Zairol

Friday, 7 March 2014

Cebisan Kiriman Untuk Papa

Apa perasaan sekiranya your children come to you and said that they miss their papa?What will you said?
I always said "doa, nak.Nanti papa balik." What else can i said.I will never say something yang memburukkan like "Papa dah lari ikut perempuan lain".No..tak boleh.Anak-anak kena berpandangan baik terhadap papa walaupun apa keadaan pun.


Nak tunjukkan something.What will you think about this...



Zareen kata minta kirim pada papa..

Sayang anak mama..mama kirim kat sini je ye....


Islet Zairol * tahan air mata

Wednesday, 5 March 2014

Kalau Rindu Menjamah..

Kita ni manusia kan..Kita bukan robot..Kita ada perasaan..

Macam mana kita nak lupakan pun kita akan teringat..Lagi-lagi macam Islet ni....

Tapi hidup mesti diteruskan..Dugaan yang allah bagi tu sebenarnya untuk kuatkan hati..Lagi banyak dugaan, lagi dekat kita dengan allah..Betulkan? Betullah..tapi kita ni manusia kan..tapi manusia yang kuat.. :)

Untuk tenangkan hati, let's think like this (nasihat untuk diri sendiri juga)  - 

a) Amalkan solat hajat dan solat dhuha..kalau boleh with solat tahajud..very calm, very soothing..

b) Amalkan surah insyirah..


c) Fikir tentang anak-anak.Diaorang ini amanah allah, rugilah kalau nak sia-siakan.

d) Have fun with friend, anak-anak dan keluarga (asalkan tak bertentangan dengan syariat).

e) Cari passion sendiri.Cuba benda baru, sibukkan diri.

f) Dan paling penting, ingat..Janji Allah itu Pasti.Allah tidak akan zalim pada hambanya..Setiap perkara mesti ada hikmah.Allah lebih mengetahui..Alhamdulillah..


Islet Zairol




Tuesday, 4 March 2014

Perihal Manusia Itu

Kita tahu hukum agama, tapi kita buat..
Pasal cinta kita tak kisah..anak..isteri..buang..tak guna..
Lebih baik pergi yang lebih kaya, lebih berisi, lebih sedap..
Buat apa nak susahkan diri..

Kita solat, tapi apa gunanya ye..
Sedangkan hukumnya telah diberitahu tidak diterima..
Tapi kita siapa..kita ni apa..

Biarlah .. allah ada..
Allah tahu sapa yang benar, sapa yang salah..
Allah tahu apa yang aku buat..
Allah tahu apa yang dia buat..
Allah tahu apa yang engkau buat..

Gelak..peluk..suka..
Kerana menang di dunia tak semestinya menang di akhirat..

Betul ke?

Islet Zairol