Kawan Ads

Sunday, 29 March 2015

My bff, kak yong

Budak pompuan ni pergi kem motivasi pengawas 3 hari..Aduh..rindunya bila dia takde.. :(

Takde kawan bergosip, takde orang nak pujuk bila merajuk, takde BFF nak luahkan perasaan bila rindu..Oh! my .. She's my everything...

Kak yong, i miss you.. Sobs..sobs...

But when she's back..a list of wishlist..dia nak..antaranya pizzas .. Hmm..cedapnya terasa bila makan dengan love ones.. :p



Saturday, 21 March 2015

Part of Part Lyrics


Tidak kesampaian cinta kita,
Kubawa harapan kupendam rahsia,
Ku dikejauhan mendoakan,
Agar kau bahgia tiada lagi duka.
Daku rela mengundur diri,
Ku pasti dikaukan fahami ...

Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis kuterima ini bukannya kupinta,
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku,
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku...

Love, 
Isletzurai  

Friday, 20 March 2015

Routine Busy

Dalam bulan ni..sangat-sangat busy..Gym pun asyik skip..

Busy dengan Zureen yang sedang busy juga nak menghadapi UPSR..Wah..tak pernah tengok dia study macam tu sekali..tiap-tiap hari buat latihan..Alhamdulillah..

Busy dengan kerja yang tak habis-habis.. :P

Busy dengan online shop .. sukaaaa sangat.....

Busy dengan karenah Mother In Law .. aduh... "sigh"

Busy dengan myself and anak-anak lain.. besttt...

Busy dengan monster.... cute je dia sekarang..

Busy dengan rindu ... pada siapa ye ???


:)

Tuesday, 17 March 2015

DEFINASI CANTIK?

Sedar lah diri ni memang tak cantik..Lagipun cantik tu tak penting for me sekiranya dalam hati tu busuk..banyak sangat sifat dengki, suka menganiaya orang..Biar le diri aku ni tak comel..tak cantik..asalkan kulit sihat...badan maintain..hehehee...

Biar tak cantik, asal ada harga diri, ada kekuatan sendiri..biar le tak cantik, asalkan dalaman tu cute mute..asal sikap sayangkan anak-anak tetap menebal dalam diri..

Cantik tu bagi setiap orang berbeza...Mungkin ada orang, cantik dalaman tu penting..ada orang biar asal sedap memandang..tapi cantik yang betul-betul hanya ibu bapa, adik beradik dan pasangan je yang tahu.

My mother and father said..i'm not really look like my age..wuhuu...gurauan yang sangat panas..   :)

My sister said, i'm not beautiful but sweet and manja..but to those who know me well .. ye lah tu..  :)

My princess and prince cakap "Mama always cantik"..hahahahahaa...THAT'S SOOOOOO PRECIOUS..

Walaupun hakikatnya memang tak cantik..takpe...tak kisah pun..Yang penting and most important.. apa pun jadian kita "ALLAH ALWAYS SEE US BEAUTIFUL", sekiranya dalaman kita pun cantik...

Thanks, allah.Alhamdulillah..


Tuesday, 10 March 2015

Monday, 9 March 2015

Tuesday, 3 March 2015

Cite Adik di Tadika

Hari ni hantar adik ke tadika..bayar yuran and berbual tanya perkembangan adik...

A little bit shock bila cikgu tanya conversation kat rumah...macam parent lain juga more to english but of course mix with bahasa melayu..

Oh..rupanya adik take instruction dalam bahasa inggeris..kalau cikgu suruh dalam bahasa melayu..dia buat, tapi lambat..mungkin nak pick up arahan tu...

Wuhuu..have to do something..bahasa melayu tu kan bahasa kebangsaan...syarat wajib lulus periksa tu...wehhhh...


Monday, 2 March 2015

Syukur Ku..

Hidup ni kan kena bersyukur..Mak selalu pesan, ayah selalu ingatkan...

Walaupun hidup setakat macam ni tapi insya allah, hati tenang..hati riang...

Lagi-lagi buah hati 4 orang ada memberi semangat..berpoya-poya bersama...bersedih gulana juga ...

Bersyukur lah masih hidup..masih ada ibu bapa, masih ada anak-anak, masih ada sedikit rezeki untuk disuapkan ke mulut-mulut comel..alhamdulillah..apa lagi nikmat allah yang hendak dinafikan  :)