Kawan Ads

Sunday, 19 June 2016

Happy Father Day

Zareen was coming to me after sahur and said, Mama, today is father day ye ? My reply, Kita tak sambut father day 😊😊 Ingatkan perbincangan dah habis, rupanya dia nak sambung, Kita tak sambut pasal kitaorang takde papa ye? My reply, Speechless. But untuk mengubati hati si manja ni, i said "You have me".Well that's make her cheer up 😍😍😍

Wednesday, 13 January 2016

AMANAH TIDAK TERNILAI

Setiap masa aku ingatkan diri..aku pikul amanah allah.Anak-anak ni allah dah bagi aku pinjam.Aku kena jaga sebaik yang boleh.Bila penat mengenai apa saja berkaitan anak atau ada masalah..aku tahu aku kena tabah.Aku kena terus berjalan kerana jalan aku di sinari cahaya bersama anak-anak aku.

Allah maha adil.Setiap kesukaran ada kesenangan.Bila ada masalah...DIA  bagi aku ruang untuk berfikir.Aku mama, aku papa.Aku tempat anak aku bermanja.Tempat anak aku bergantung.Tugas ni memang tak senang.Tugas ni kadang kala memenatkan.Tugas ni kadang-kadang buat aku termenung.Tapi tugas ni paling best di antara tugas yang lain.

Paling terbaik bila balik je, masuk pintu..semua amanah allah tu..terpa..peluk, cium..Masing-masing sibuk cerita what happen kat sekolah, kat rumah..And yup..we all practise communication will be in english pada hari isnin dan selasa..

Alhamdulillah..