Kawan Ads

Thursday, 19 November 2015

DURHAKA PADA IBU

Kita ni sama je kat depan allah.Yang beza ialah amal ibadat kita.

Talk about amal ibadat.Pernah lah chit chat dengan seorang ustaz ni.Aku tanya direct je lah..Kalau kita ni, kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam tapi derhaka pada ibu, Ibu tak redha..macam mana ye??

Then ustaz tu pandang aku sambil senyum.Lepas tu dia tanya, Ada pengalaman macam tu ke, Puan?

Walaweh..tak le..Aku sangat sayang kat mak dan ayah aku.Buruk ke diaorang, jahat ke diaorang, Aku sayang giler..Tapi mak ayah aku ni selalu suruh aku buat baik walaupun "awak" dan another "awak" telah menganiaya dan menzalimi saya dan anak-anak.Tu jawab kat allah nanti ye.Saya taknak masuk campur.Back to my parent, diaorang selalu nasihat..selagi 'title' tu masih ada..kaki dan hati aku masih kena ikat pada "awak" yang satu.Alahai..iya lah..sampai sekarang saya pegang.

Okey..jawapan ustaz tu..Dia jawab, Ibu adalah wajib di taati selepas allah dan rasul.Dalam alquran di katakan sebanyak 3 kali, betapa seorang ibu/mak/mama/mummy tu patut di taati ...Dan seorang anak walaupun kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam, tapi semua tu tak diterima allah, selagi dia menderhaka dengan ibunya.Sekiranya dia berjaya pun, itu hanya ujian allah dan kemurkaan allah tetap pada anak tersebut..

Aku ni dengar, terus call mak aku minta maaf..Sampai mak aku ingatkan aku dah buang tebiat..hahahahahaahahaha...Takut weh....Mak aku tu....I need my mom blessing supaya business aku lebih maju..inssya allah..

Lepas ni  usaha di giatkan supaya aku terus redha pada anak-anak dan harapan aku supaya anak-anak aku redha juga dengan aku..tetap jaga dan doakan aku sampai akhir hayat diaorang .. amiinnn...
No comments: