Kawan Ads

Wednesday, 23 December 2015

BOLEH BLAH !!

You... ni lagu untuk you tau.

Lepas ni tolong lah jangan kejar kita lagi tau, taknak lah ter'honey'-'honey' dengan kita lagi..Kita dah cakap taknak-taknak lah..Walaweh..Rimas you...  :)


Aku coba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku coba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa
Ku lepaskan semua yang terpendam di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Aku coba bukan tak mencoba
Kotakan kata
Kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sedalam makna
Kau fikir ku siapa
Ku lepaskan semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Kau fikir kau siapa
Kau fikir kau siapa
Lemas… Lemas… dengan dirimu
Kau fikir aku siapa
Kau fikir aku siapa
Lemas… Lemas… dengan dirimu

Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah
Kau fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Fikir kau siapa
Boleh Blah

Siapa...

Siapa...

Fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh Blah…

Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf
Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf
Aku cuba buat kau merana
Tapi sayangnya kau keras kepala
Aku cuba buat kau terjaga
Dari gelora asmara menyiksa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Aku cuba bukan tak mencuba
Kotakan kata, kata kau persona
Di acara kau penuh agenda
Sudah lama kau fikir ku siapa

Ku lepaskan
Semua yang terpendam
Di dalam jiwa
Sakit yang ku damba

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir aku siapa
Fikir aku siapa
Lemah lemah dengan dirimu

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Fikir engkau siapa
Boleh blah

Kau fikirku siapa
Fikirku siapa
Boleh blah - See more at: http://lirik.bukancincai.net/2015/11/lirik-lagu-boleh-blah-nanasheme.html#sthash.6DWPk9aR.dpuf

Thursday, 19 November 2015

DURHAKA PADA IBU

Kita ni sama je kat depan allah.Yang beza ialah amal ibadat kita.

Talk about amal ibadat.Pernah lah chit chat dengan seorang ustaz ni.Aku tanya direct je lah..Kalau kita ni, kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam tapi derhaka pada ibu, Ibu tak redha..macam mana ye??

Then ustaz tu pandang aku sambil senyum.Lepas tu dia tanya, Ada pengalaman macam tu ke, Puan?

Walaweh..tak le..Aku sangat sayang kat mak dan ayah aku.Buruk ke diaorang, jahat ke diaorang, Aku sayang giler..Tapi mak ayah aku ni selalu suruh aku buat baik walaupun "awak" dan another "awak" telah menganiaya dan menzalimi saya dan anak-anak.Tu jawab kat allah nanti ye.Saya taknak masuk campur.Back to my parent, diaorang selalu nasihat..selagi 'title' tu masih ada..kaki dan hati aku masih kena ikat pada "awak" yang satu.Alahai..iya lah..sampai sekarang saya pegang.

Okey..jawapan ustaz tu..Dia jawab, Ibu adalah wajib di taati selepas allah dan rasul.Dalam alquran di katakan sebanyak 3 kali, betapa seorang ibu/mak/mama/mummy tu patut di taati ...Dan seorang anak walaupun kuat solat, kuat bersedekah, bangun malam, tapi semua tu tak diterima allah, selagi dia menderhaka dengan ibunya.Sekiranya dia berjaya pun, itu hanya ujian allah dan kemurkaan allah tetap pada anak tersebut..

Aku ni dengar, terus call mak aku minta maaf..Sampai mak aku ingatkan aku dah buang tebiat..hahahahahaahahaha...Takut weh....Mak aku tu....I need my mom blessing supaya business aku lebih maju..inssya allah..

Lepas ni  usaha di giatkan supaya aku terus redha pada anak-anak dan harapan aku supaya anak-anak aku redha juga dengan aku..tetap jaga dan doakan aku sampai akhir hayat diaorang .. amiinnn...




Monday, 9 November 2015

HAPPY ANNIVERSARY YANG KE 13

Last 2 days is my anniversary.This year quiet different coz 'awak' sent your wishes quote to  me at 8.40 am..

Allah, Thank You.





wink..wink..wink..wink..



Tuesday, 27 October 2015

Tuesday, 15 September 2015

TANYA PASAL CINTE

"Awak tak minat nak bercinta lagi"?

Aku pandang tak berkelip.Apa cite tanya macam ni..Senyum je lah..Nak cakap apa lagi kan..

"Nanti bila dah tua, sunyi."

Hmm..apa yang sunyinya..Aku ada 4 lovely kids..They are my everything kat dunia ni.Tapi gumam dalam hati.

"Terima je lah.Tak kesian ke?."

Aiseh..malasnya nak melayan.Tapi senyuman tetap diberikan..

"Takpe, saya akan terus cuba."

Well, go on..and you'll never get it..I hate pusher..by the way, i'm single but at this moment not available..hehehehehehe...



Faham? Tak faham? Faham kan lah..

Monday, 14 September 2015

PILIH DAN PILIHAN

Our life sebenarnya adalah pilihan.Tapi samada pilihan itu di benarkan oleh allah atau tidak..lain cite.

Ramai yang salah tafsir about takdir.Allah sendiri suruh kita membuat pilihan bukan menerima membabi buta.In my case, takdir lead to this situation but what is my choice?

Allah sangat adil.Diberikan kita akal untuk berfikir samada pilihan kita itu adalah yang terbaik boleh difikirkan pada masa tersebut.Seringkali dia berikan kita tanda tapi nafsu menguasai pemikiran.Well, we're human after all.

Apa pun pilihan, i alway remind myself elakkan dari melukai orang lain sekeliling kita.Kerana seperti paku, bila pilihan salah di buat..akan meninggalkan kesan yang dalam dan kekal..Well, awak..know what i mean ? Love You  :)


Wednesday, 2 September 2015

Selamat Hari Jadi Buat Saya Yang Tersayang

Last sunday is my birthday.

Betullah orang cakap..perempuan memang cepat matang through time..Kalau dulu aku nak kan suami ada celebrate sekali dengan anak-anak.Tapi dengan keadaan sekarang..aku dah tak kisah asalkan anak-anak ada bersama.

Bestnya, bawa mereka tengok wayang Inside Out.Actually,  as a parent banyak kita dapat belajar dari Movie ni..Memang terbaik ..

Lepas tengok wayang, bawa diaorang pergi makan western..yeah..like father..memang anak-anak kecuali Zafirol sangat suka makan Western.Kiranya kalau suruh masak western, memang aku lepas lah..Suka bila tengok diaorang makan dengan semangat.

Lihat anak-anak happy, even once a while tersebut juga about that person..tapi tetap happy..Lagi-lagi best bila bukak mata je, diaorang dah beramai-ramai nyanyi lagu hari jadi..hahahahaa..terasa dah tua...

Another reason for outing that day, ialah nak bagi Zureen hilangkan stress...She will having a main exam this year..and have study dalam 3 bulan ni dengan extremenya..Hope she passed all the subject even not with flying colors..i don't care..kerana one things yang aku tahu..Zureen dah excellent dalam bacaan al-quran.Nak tenangkan hati, suruh je Zureen bacakan.. sampai tertidur sometime..Sedap suara dia..

Okey..

HAPPY BIRTHDAY TO ME ..

Pss..Awak..terima kasih for the wish. Love you, tau  .. hahahahahahaha....





Friday, 3 July 2015

2ND YEAR RAYA

This is our second year raya tanpa papa dan hubby.This is third year since he missing ikut perempuan tu.This is second year, dia tak menjenguk his lovely daughters and son yang dulu di sayang sangat terutama adik.This is 2nd year, we will enjoy ourself... balik kampung and pergi rumah sedara mara.

I know they happy.I know my kids can survive.Rindu..pastinya..Mention, yup . they mention it but now they can say it dengan gelak ketawa..Buat apa nak ingat pada yang tidak ingat..Buat apa nak rindu pada yang tidak rindu..Pujuk hati, tenangkan jiwa..

Yeah, my kids like the mama.Strong... Allah kan ada..

SELAMAT BERPUASA dan SELAMAT HARI RAYA, HUBBY..ZAIROL AFFENDI BIN ZAIDI



Dimana pun awak berada..

Sunday, 21 June 2015

Wednesday, 17 June 2015

RAMADHAN 2015

Here we are again..

Anak-anak dah gembira semalam bila pengumuman puasa di udarakan..Semua excited termasuk Zafir dan Zafirah..Oh..dah pesan Zafir, "This year you have to fasting ye, abang". Cepat je jawab "Of coz, i'm imam keluarga." Imam lah sangat.

Tak tahu le orang lain.But kitaorang sekeluarga memang ternanti-nanti berpuasa bersama, berbuka bersama.Time ni lah boleh diaorang boleh request macam-macam hidangan.Tapi sebolehnya terms berjimat cermat tetap di terapkan.Thinking of this year nak biasakan anak solat di surau.Mungkin once a while Zureen kena escape terawikh pasal nak fokus UPSR.

Puasa ni bukan setakat tahan dahaga, lapar dan perbuatan tapi the bonding yang buat wahhh..life so meaningful...alhamdulillah..bersyukurnya..




Monday, 15 June 2015

KEPERLUAN DAN NAFKAH

Kakak kata..eh, nafkah dah dapat.Kenapa perlu bersusah kerja dan berniaga?

Apa tidaknya, duit tu bukan aku punya, untuk aku kenalah usaha..belanja anak bukan sikit, banyak hendak biaya..Keperluan kesihatan Zafir perlu sentiasa di perhatikan..perlu simpan sedikit-sedikit, kerana Zafir penyakitnya datang dan pergi, ubatnya juga bukannya murah..Hanya sekarang kerajaan tanggung sedikit, lega rasanya..

Yang penting, education anak tersedia, hiburan juga diselitkan penambah rasa, leisure-leisure, manja-manja.Semua untuk anak-anak tercinta.Biar aku pekakkan telinga..Orang sekeliling cakaplah apa nak kata.Yang penting aku gembira, anak-anak aku pun suka.Kita susah ada orang nak tolong segala..takdenye..Aku pesan kat anak-anak..adik beradik, jangan putus saudara.Kerana apa pun terjadi, merekalah yang sentiasa ada..Alhamdulillah..hubungan mereka memang sangat rapat tegap bersama..Gaduh-gaduh tu biasa le..

Beruntungnya, allah sayang diri ini dan anak-anak.Penat pun tak terasa bila tahu setiap keperluan anak terjaga walaupun tidak bermewah giler..Ala, dulu pun begitu juga..Hanya beza ada papa peneman setia..tapi sekarang mama yang gagah perkasa ada..

Wah..Aku semakin dewasa..  :)


ORANG MANA?

Bila ada yang bertanya, anak orang mana? Kadang-kadang terfikir, terlalu pentingkah dari mana?Tetap malaysia..Selalunya jawapan biasa dan memang pasti.. "Orang KL"

Tapi bila mak mertua kata anak aku orang johor,  aku pun pelik..bab mana anak aku orang johor?

Bila tanya mak mertua,dia kata pasal aku orang johor..Then aku tanya balik, bukan ke bapanya orang KL?Darimana johornya jika dilahirkan, dibesarkan dan sekolah pun anak-anak aku kat KL.

Tapi aku faham lah..Aku memang tahu pun.Awak..awak pun sedarkan.... 

Apa pun aku bangga dengan mak dan ayah aku, pasal diaorang tak pernah mention cucu sana, cucu sini..Tetap kata cucu kami.. Love you, mak and ayah.

Awak.....

Anak say hi,papa.They miss you.  :)


Tuesday, 9 June 2015

Chatting Cuti Sekolah

Masa bersendirian ni kan..tujuan utama sure untuk gembirakan anak-anak kan..Apa dalam fikiran pun untuk anak-anak..

Cuti sekolah ni..bawa anak-anak balik kampung..Wuhuu...gembiranya diaorang..lepas dari konkongan nenek kl tercinta.Boleh huha dengan sepupu-sepupu..ukur jalan petang-petang..waaaahhhh...

Zafir paling seronok..iyalah, kat rumah takde kaum sejenis nak buat bermain.Jumpa sepupu yang sama gender, pergi main bola tak ingat rumah..makan pun taknak..seronoknya bermain mainan kampung..hmm..next time datang lagi ye..

Kadang-kadang hati risau.Zafir dah berumur 7 tahun.Di rumah tiada lelaki yang akan bimbing Zafir jadi imam yang sempurna.Yes, sebagai mama bimbingan boleh di beri.Tapi siapa yang nak guide Zafir ke masjid tunaikan solat jumaat, siapa yang bimbing tangan Zafir to teach how to be true imam, bimbing ahli keluarga, siapa yang boleh ajar cara yang betul solat di masjid, yang akan teman hati anak lelaki mama jika ada masalah lelaki..waaaa...luas betul pemikiran mama, kan Zafir.

By the way, yakin boleh.Allah kan ada :)

Monday, 25 May 2015

Best Friend (BFF)

Apa makna BEST FRIEND?BFF?

Even budak sekolah dok sibuk bff. For me..i only have one BFF, very sweet woman indeed.Dia cantik, baik, lembut, ada jawatan yang bagus di organisasi yang orang dream and dying to work there..

Why? Kerana dia lah yang selalu basuh otak ni, bagi opinion bila buntu, dengar cite keluh kesah, sedih, nangis, rindu .. She's everything.. Kitaorang dah kawan more than 10 years..and yet still friend..kitaorang merajuk tapi cepat rujuk :P Kitaorang sentiasa menjadi eyes, ears and mouth to each other..Kitaorang sentiasa sedarkan memasing tentang status diri memasing...

Beb..how i have been blessing by allah to have you in my life.I love you and care for you.. I want you to know that whatever happen, you will always be my true friend, my best friend.

A best friend for me, bukan saja orang tu boleh meminjamkan kita duit semasa sesak ;) and the relationship tak boleh di ukur pun dengan duit.Tapi best friend ialah kawan yang susah dan senang, sakit dan baik, pahit dan manis bersama.Bila nasihat, tujuannya untuk memperbaiki diri si kawan, bukan menjahanamkan.Bila kawan gembira dan berjaya, turut sama melonjak senang hati bukannya rasa dengki.That's what My BFF all about.

Thanks, Allah.

Sunday, 17 May 2015

HAPPY MOTHER DAY TO ME

Awak, hari ni mothers day.. :) Saya nak ucapkan terima kasih kerana awak, saya dapat 4 lovely precious permata yang sentiasa mendoakan saya 5 kali sehari..sentiasa menyayangi dan merindui saya.. Bestnye bila diaorg ucap 'selamat hari mama' with a kiss on the cheeks.. Awak..you owe me this..i'm a mother of your children tau :p

Wednesday, 6 May 2015

Syukur and Matter

Mak dan Ayah selalu tekan kan perkataan bersyukur masa kecik-kecik.Ayah kata walaupun sedikit nikmat kena bersyukur kerana itu adalah pemberian allah pada kita.Dia bagi kat kita, khas untuk kita..Bukan ke kita ni istimewa.

Bila dah sekolah, penat..dengan aktiviti..Kalau orang sekolah sampai pukul 12.00 - 1.00 petang..Aku dan rakan-rakan habis sekolah pukul 4.30 ptg - 5.30 ptg..Tapi mak kata, itu cara allah nak bagi kita ilmu..nak ajar kita supaya berusaha..bukan semua benda datang bergolek depan mata.

Bila dah kerja, sungguh packed..kadang-kadang lunch pun terlepas..makan apa depan mata..tapi badan maintain gomok .. hahahaa..  :P.. Ayah kata, itu rezeki yang allah bagi masa kita muda, kena grab cepat-cepat..siapa lambat rugi...

Dalam perkahwinan, walaupun apa yang terjadi, ayah dan mak kata kena bersyukur kerana terbukti kehadiran saya  dalam hidup awak memberi good value yang mengubah awak dari pada zero to hero.And mak dan ayah kata, saya kena bersyukur kerana dalam banyak-banyak perempuan, allah pilih saya untuk ubah awak sebelum di berikan kepada yang lebih memerlukan.. :)

Alhamdulillah..See.. All with a reason... 

Tuesday, 5 May 2015

You Special Day

Awak..awak mesti ingatkan, today is your Special Day sejak bergelar anak .. :)

Friday, 17 April 2015

TANDA NAMA

Awak, your son dah ada name tag..

Ingat tak, nama tu awak yang pilih ... You should proud of him...Dia selalu cakap, dia ganti awak tau... :)


Wednesday, 15 April 2015

Rhythms

Adik, adik..
Yes, mama

Eating Sugar?
No, mama

Telling lies?
No, mama

Open Your Mouth .
Ha..ha..ha...

Faham?
Tak Faham?
Takpe :)

Adik dah besar...

Wednesday, 1 April 2015

Imam Keluarga - Zafir

Pernah tak rasa hati seorang mama yang ada anak macam Zafir...

Ya allah, hambamu minta belas kasihan, engkau sihatkan lah anak lelaki ku ..Dia khalifah keluarga ku, dia imam keluarga ku, dia pemimpin keluarga ku...Aminn..




Sunday, 29 March 2015

My bff, kak yong

Budak pompuan ni pergi kem motivasi pengawas 3 hari..Aduh..rindunya bila dia takde.. :(

Takde kawan bergosip, takde orang nak pujuk bila merajuk, takde BFF nak luahkan perasaan bila rindu..Oh! my .. She's my everything...

Kak yong, i miss you.. Sobs..sobs...

But when she's back..a list of wishlist..dia nak..antaranya pizzas .. Hmm..cedapnya terasa bila makan dengan love ones.. :p



Saturday, 21 March 2015

Part of Part Lyrics


Tidak kesampaian cinta kita,
Kubawa harapan kupendam rahsia,
Ku dikejauhan mendoakan,
Agar kau bahgia tiada lagi duka.
Daku rela mengundur diri,
Ku pasti dikaukan fahami ...

Tiada penyesalan kasihku korbankan
Andai telah tertulis kuterima ini bukannya kupinta,
Oh pergilah dikau diiringi keikhlasanku,
Cuma pengalaman mengisi kekosongan mimpiku...

Love, 
Isletzurai  

Friday, 20 March 2015

Routine Busy

Dalam bulan ni..sangat-sangat busy..Gym pun asyik skip..

Busy dengan Zureen yang sedang busy juga nak menghadapi UPSR..Wah..tak pernah tengok dia study macam tu sekali..tiap-tiap hari buat latihan..Alhamdulillah..

Busy dengan kerja yang tak habis-habis.. :P

Busy dengan online shop .. sukaaaa sangat.....

Busy dengan karenah Mother In Law .. aduh... "sigh"

Busy dengan myself and anak-anak lain.. besttt...

Busy dengan monster.... cute je dia sekarang..

Busy dengan rindu ... pada siapa ye ???


:)

Tuesday, 17 March 2015

DEFINASI CANTIK?

Sedar lah diri ni memang tak cantik..Lagipun cantik tu tak penting for me sekiranya dalam hati tu busuk..banyak sangat sifat dengki, suka menganiaya orang..Biar le diri aku ni tak comel..tak cantik..asalkan kulit sihat...badan maintain..hehehee...

Biar tak cantik, asal ada harga diri, ada kekuatan sendiri..biar le tak cantik, asalkan dalaman tu cute mute..asal sikap sayangkan anak-anak tetap menebal dalam diri..

Cantik tu bagi setiap orang berbeza...Mungkin ada orang, cantik dalaman tu penting..ada orang biar asal sedap memandang..tapi cantik yang betul-betul hanya ibu bapa, adik beradik dan pasangan je yang tahu.

My mother and father said..i'm not really look like my age..wuhuu...gurauan yang sangat panas..   :)

My sister said, i'm not beautiful but sweet and manja..but to those who know me well .. ye lah tu..  :)

My princess and prince cakap "Mama always cantik"..hahahahahaa...THAT'S SOOOOOO PRECIOUS..

Walaupun hakikatnya memang tak cantik..takpe...tak kisah pun..Yang penting and most important.. apa pun jadian kita "ALLAH ALWAYS SEE US BEAUTIFUL", sekiranya dalaman kita pun cantik...

Thanks, allah.Alhamdulillah..


Tuesday, 10 March 2015

Monday, 9 March 2015

Tuesday, 3 March 2015

Cite Adik di Tadika

Hari ni hantar adik ke tadika..bayar yuran and berbual tanya perkembangan adik...

A little bit shock bila cikgu tanya conversation kat rumah...macam parent lain juga more to english but of course mix with bahasa melayu..

Oh..rupanya adik take instruction dalam bahasa inggeris..kalau cikgu suruh dalam bahasa melayu..dia buat, tapi lambat..mungkin nak pick up arahan tu...

Wuhuu..have to do something..bahasa melayu tu kan bahasa kebangsaan...syarat wajib lulus periksa tu...wehhhh...


Monday, 2 March 2015

Syukur Ku..

Hidup ni kan kena bersyukur..Mak selalu pesan, ayah selalu ingatkan...

Walaupun hidup setakat macam ni tapi insya allah, hati tenang..hati riang...

Lagi-lagi buah hati 4 orang ada memberi semangat..berpoya-poya bersama...bersedih gulana juga ...

Bersyukur lah masih hidup..masih ada ibu bapa, masih ada anak-anak, masih ada sedikit rezeki untuk disuapkan ke mulut-mulut comel..alhamdulillah..apa lagi nikmat allah yang hendak dinafikan  :)




Thursday, 26 February 2015

Conversation Bekal dengan Kak Yong

"Kakak, makan tak fetuccini yang mama bekalkan tu?"

"Makan."

"Sedap tak?" :P

"Sedap.Kak yong share dengan kawan.Kawan pun kata sedap.Kawan cakap pandai mama awak masak."

My feeling..wahhhh...flattering..hehehehehe.....

Monday, 16 February 2015

Selamat Harijadi, Kak Yong

Cite beberapa hari lepas..

Yahuuu...i dah ada anak dara.... :)


Selamat harijadi, kak yong..

My prayers for you without fail semoga kak yong menjadi gadis yang cantik zahirnya dan dalamannya..Mama harap kak yong akan menjadi salah seorang anak yang akan memimpin mama ke syurga.I know you're Beautiful in your own way.Semoga redha Allah sentiasa bersama kak yong..Amiinnn


Zureen Affidah Zairol Affendi ..

Thursday, 12 February 2015

Chit Chat 3

2015 ni kan...takmo sedih-sedih..Kena ada target diri, target anak-anak..

2015 ni kan..dapat 2 orang cucu, alhamdulillah..Kawan baik pun selamat lahirkan baby girl lagi..

Kadang-kadang geram je..tengok orang dapat baby..kita pun nak..hehehehe...tapi aiseh..tarak sumber le...hehehehehe....

:)

Wednesday, 28 January 2015

Pe Rasa

You..ni untuk you tau... Terima kasih selama ni ye..hiburkan hati I..

Rasa kita bukan kita minta
Rasa kita allah yang bagi
Rasa sayang memang akan kekal begini
Rasa cinta bila masa saja boleh pergi

Rasa kita ni bukan kita pinta
Rasa kita ni kita tak boleh nak cakap apa
Rasa sayang ni akan simpan saja
Rasa cinta biar kan berkubur tak kemana

Rasa kita ni bukan kita tak mahu
Rasa kita ni memang tak boleh laku
Rasa sayang ni hanya kita saja yang tahu
Rasa cinta ni tak boleh pergi jauh

Rasa kita ni bukan untuk kita
Rasa kita ni untuk orang lain rasanya
Rasa sayang ni tunggu yang sesuai datang menjengah muka
Aduhaii...bila lah rasa cinta ni nak muncul semula... :P


Islet Zairol :P

Saturday, 24 January 2015

Jawapan Adik

Adik ni makin lama, makin bijak cakap..sangat jujur bila berbicara..

Pagi tadi mak cakap kat sekolah semalam mak terdengar..kawan adik berbual dengan adik..

The conversation goes like this..

Kawan adik - "Papa saya hantar saya ke sekolah.Papa awak hantar ke?"
Adik            - "Saya takde papa, nenek hantar sekolah."

Mak cakap, mak tak boleh dengar lagi, takut menangis..Masa cite tu pun mak dah sedih..

Moga adik tabah..Life is more challenging than that, adik..I love you, adik..

Tuesday, 20 January 2015

Uniform Adik

For me she's sooo cute wearing that uniform...

Awak, ramai cakap muka Adik ada iras awak..iye ke? Bab kening Dan bulu mata memang confirmlah :)






Tuesday, 13 January 2015

Ngaji Time

This year, SEMUA dah pergi mengaji...even Zafirah..start early...

Anak-anak mama..Ini sedikit usaha mama agar anak-anak mama menjadi orang yang akan menambahbaik hidup orang lain dan taat pada allah.

Semoga anak-anak mama akan mendoakan bahagian mama dan papa di akhirat dengan doa yang baik-baik..insya allah..

Subhana allah..Alhamdulillah..Terima kasih Allah...



Zafirah Ke Tadika

Wuhuuu..Adik dah sekolah tadika...









Monday, 12 January 2015

Sulking Zafirol

Kereta rosak..lambat Ambik Zafirol...Zafirol merajuk...

Alahai...Anak mama dah pandai sulking-sulking ni...ishh...kata anak lelaki..tak macho lah abang...hehehe...He's really growing up...

Awak..awak tahu tak yang awak dah banyak hilang the best moment dalam hidup anak kita ..

Walau awak mengaku anak tiri tu anak awak..but it's not same as your own...right?

Takpe lah...nak jamu muka merajuk Zafirol.. ;)








Zureen Uniform

This year Zureen pakai uniform lain..Peach and Perang + Tie..



Psss...awak..awak tahu tak Zureen jadi Pengawas apa?

Takpe...jumpa nanti tanya sendiri ye.. :p


Friday, 2 January 2015

Zafir To School

Zafir hadir  Orientasi Tahun 1 di La Sallee..

Awak..dulu awak nak sangat Zafirol masuk La Sallee..Awak kata sambung delegasi pasal awak bekas pelajar La Sallee..

Saya dah tunaikan hajat awak..Happynye tengok Zafirol gembira menyarung baju sekolah yang pertama..

My only son, my hero, my Ketua Keluarga, My Khalifah...subhana Allah...He's moving to be a man..


Thursday, 1 January 2015